Workshop voor de fanfare

wernerjanssen3.jpg
wernerjanssen2.jpg

Helaas, geen concours dit jaar. Máár... we hebben mogen genieten van de muzikaliteit en professie van gastdirigent Werner Janssen. Hij speelt tevens als freelancer bij diverse orkesten, coacht, schrijft boeken, componeert en schrijft arrangementen. Het allerleukste: hij verzorgt workshops! 

In het eerste deel bewezen we dat we écht wel kunnen improviseren, vanuit onze fantasie vertaalden we beelden (zoals vogeltjes of een nijlpaard) naar het instrument en verzonnen eigen melodieën. Vervolgens waanden we ons in Oosterse sferen door het zangerige en mystieke in de partijen, met ook diverse solo's. Het klonk film-achtig! 
Na de pauze speelden we kleine, bekende stukjes pop, jazz en latin, waarna tips en tricks volgden om onszelf te verbeteren. We sloten af met eigen repertoire 'Autumn Leaves' en 'Vivaldi's Winter'. De eerstgenoemde onder leiding van Werner, de tweede door Jan. 

De ochtend was zo voorbij en na het dankwoord met applaus ontving de jazz-saxofonist een borrelplank. 
Het Dorpshuis serveerde een smakelijke lunch, een gezellige afsluiter. 
We hebben veel gelachen en vonden het een eer om door hem begeleid te worden: positief, duidelijk, vol kennis en zorgt voor sfeer. Bijgevoegd nog een aantal foto's.

wernerjanssen4.jpg

wernerjanssen.jpg