Informatie

Zoals op de homepagina al te lezen hebben we een flink instrumentarium. De vereniging bestaat dan ook uit meer dan 70 leden, met elks een eigen (en meerdere!) talent(en).

Bij repetities spelen we in, stemmen eventueel, doen wat toonladders en koralen, om mee op te warmen. We oefenen ons repertoire uit de map (muziek die je zelf print en opgestuurd krijgt vanuit de muziekcommissie), spelen marsen en hebben geregeld nieuwe stukken. 

Tijdens repetities wordt ons theoretisch ook zeker veel bijgebracht. We hebben het over technieken, muzieknotatie, oefeningen en andere tips.
Als je lid bent leen je het instrument waar je op speelt, of heb je het zelf in bezit. Er is altijd wel iets leuks om naartoe te werken, zoals een concert of evenement. Één van de hoogtepunten is ons jaarlijkse concert, vaak met een bijpassend thema. Het is belangrijk om zo goed mogelijk in te gaan op de bladmuziek en elke partij krijgt de aandacht voor het perfect doorlopen daarvan. Voor een groot concert of een concours lassen we vaak wat extra repetities in, voor een ultiem optreden!