Onze vereniging

Nooit Gedacht heeft in de loop van de jaren een prachtig instrumentarium opgebouwd. Ieder lid krijgt een instrument, trommel of baton in bruikleen. Ook worden er lesmateriaal en leuke muziekstukken geregeld zodat je ook thuis lekker kunt oefenen en diploma’s kan behalen, van A tot en met D, hiervoor doe je examen, zowel in praktijk als theorie.

De twirlgroep neemt regelmatig deel aan wedstrijden.
De slagwerkers gebruiken thuis onder andere een oefenpad om te zorgen dat je buren niet teveel last hebben.

De vereniging is zeer nauw betrokken bij het dorp. Bij vrijwel iedere gelegenheid van enige betekenis zijn we aanwezig, denk aan Sinterklaas, Koningsdag, Palmpasen, diverse Kerstvieringen, optochten en concerten in Windesheim en omgeving (Harculo, Herxen, Laag Zuthem, Heino, Zwolle..).
Één van de hoogtepunten is de jaarlijkse uitvoering, met telkens een ander thema.
Ook wordt er deelgenomen aan concoursen, dit om ons muzikale niveau te laten beoordelen. Zo werken we én aan kwaliteit én hebben we plezier in de voorbereiding.
Repetities vinden plaats in dorpshuis ‘De Molenkamp’. Er is een orkest, drumband, twirlgroep en een blaaskapel. Geregeld vinden er gezellige activiteiten en evenementen plaats, zowel binnen de vereniging als in het dorp. Daarbij organiseert Stichting Vrienden van Nooit Gedacht inzamelacties waar vele leden enthousiast aan meewerken.

Een springlevende vereniging die middenin de samenleving staat en daar actief aan bijdraagt, jong en oud gaan samen en er is waardering naar elkaar toe