Drumband

Groep

De bezetting is compleet en bestaat uit gestemd en ongestemd slagwerk.
We spelen leuke muziek, variërend in genres, denk aan Latin, Afrikaans, Braziliaans en vele andere beats en marsen. Door de vele instrumenten leer je veel te bespelen en zijn we veelzijdig. 
Hier bezitten we een drumstel, snaredrums, gong, xylofoon, klokkenspel, bass drum, pauken, cymbals, toms, bongo's, djembé, timbales, conga's en diverse klein percussie.
 

Instructeur

Bloom&Shoots (56).jpg

De slagwerkgroep wordt begeleid door Rien Heuver (Rien Heuver - slagwerker, dirigent & docent). Hij is in 2003 begonnen met trommelles, speelde bij (mallet)bands, deed ervaring op aan ArtEZ-conservatorium en speelt zelf bij KAMV Amersfoort. Als muzikant in verschillende vormen begon hij steeds meer zin te krijgen in het overdragen van kennis en ervaring op nieuwe muzikanten. 

Eind 2019 ontstond er een prachtige kans bij onze muziekvereniging en zo begon hij in januari 2020 als slagwerkdocent en -dirigent. Hij geeft individueel les aan een aantal leerlingen en dirigeert de drumband, helpt ons muzikaal vooruit. 

Lessen en repetities

Ook hier zijn er wekelijks lessen en deze worden (in overleg) verzorgd op dinsdagavond vanaf 18:30 uur. 
De repetitie is van 20:00 uur tot 21:45 uur.
Jong en oud is welkom om eens mee te kijken of spelen. Mocht een leerling zover zijn om bij de groep aan te sluiten bekijken we de progressie en wordt er getoetst op geschiktheid/bekwaamheid, diploma A is hiervoor niet per se verplicht.