26 maart Drumband Nooit Gedacht in Odeon De Spiegel

Het Zuidelijk Toneel geeft met medewerking van de Drumband Nooit Gedacht een theatervoorstelling Julius Caesar in Odeon De Spiegel!

 

Laat op de 26e maart alvast een plekje open voor deze voorstelling want dit mag u uiteraard niet missen.

 

 

Regisseur Mirjam Koen ensceneert Julius Caesar van William Skakespeare, de eerste van zijn vijf grote tragedies. In een wereld vol list en bedrog navigeren Shakespeare's personages tussen eigenbelang en landsbelang. Naast de acteurs spelen in Zwolle leden van de slagwerkgroep van Nooit Gedacht uit Windesheim mee. Met ritmische en opzwepende muziek zijn ze een medespeler in dit politieke drama over een continue gevoel van persoonlijke onveiligheid en oorlogsdreiging.

 

 

Julius Caesar dreigt van Rome een monarchie te maken, om zo de absolute macht in handen te krijgen. Een aantal senatoren vreest dat ze totaal worden buitengesloten van het dagelijkse bestuur. Afgunst en jaloezie voeren de boventoon. Ze stellen elkaar en zichzelf gewetensvragen: kan ik doorleven zonder in te grijpen? Maar ieder woord, al is het gefluisterd, kan dodelijk zijn. Een complot wordt gesmeed om Caesar te doden en zo de republiek te redden. Brutus, de meest gerespecteerde en gewetensvolle politicus, zal echter aan hun kant moeten staan, zodat het volk niet in opstand komt. Want een onrustig volk is een gevaarlijk volk.

Shakespeare portretteert tijdloos en meeslepend een groep mensen die niet langer kan toekijken. Hij laat hun handelen zien en de consequenties hiervan. De taal is het wapen van degene die spreekt en retoriek viert hoogtij. Julius Caesar handelt over een tijdperk op drift. De angst regeert en dat maakt het volk rijp voor manipulatie en demagogie.

 

 

Reserveren van kaarten kan rechtstreeks aan de kassa van Odeon De Spiegel Theaters.