Concours 9 november 2013

Zaterdag 9 november 2013 was het dan zover…

 

Muziekvereniging Nooit Gedacht ging na 4 jaar op concours naar theather De Meenthe in Steenwijk. ’s Ochtends verzamelen we onder het genot van een kop koffie in het Dorpshuis met een gezonde spanning over wat ons de dag gaat brengen. Hoe worden we beoordeeld?  Kunnen we onze plaats behouden? Spelen we net zo goed als de afgelopen repetitiemomenten?

Iedereen heeft er veel zin in en met z’n allen hebben we ons voorgenomen er een leuke dag van te maken ongeacht de uitslag. De ontvangst in Steenwijk was goed te noemen en alle voorbereidingen liepen soepel. Na het inspelen was het dan zover. Tijdens het spelen van de eerste noten kwamen er een aantal muzikanten achter dat het lastig spelen was op het podium. Het leek wel alsof je alleen jezelf hoorde en je medemuzikanten niet. Dit maakte dat de muzikanten toch onzeker waren over de uitslag.

 

 

Uiteraard was het dan verrassend dat we met bijna 77 punten een keurige 2e prijs mochten ontvangen voor onze muzikale inzet. Hiermee konden we ons handhaven op het niveau waarmee we 4 jaar geleden geëindigd zijn. Als muziekvereniging een mooi startpunt om verder aan de aangegeven verbeterpunten te werken en wie weet bij een volgend concours een 1e prijs te gaan halen?

Iedereen was en is enorm blij met deze uitslag. Nadat we het rapport met de puntentoekenning van de gespeelde muziekstukken in ontvangst hebben genomen zijn we in de bus gestapt. Voordat we weer richting Windesheim gingen hebben we de avond afgesloten met een gezamenlijk diner in de “Drie Kalkovens” te Meppel. De gastspelers en de dirigent Jan Maat zijn hier in het zonnetje gezet en bedankt voor hun bijdrage aan muziekvereniging Nooit Gedacht. Tevens werd ons jarig fanfarelid Ada van Dommelen in het zonnetje gezet!

 

Al met al kunnen we terugkijken op een fantastische dag. Dit maakt dat we ons met veel enthousiasme met nieuwe stukken gaan voorbereiden op onze jaarlijkse uitvoering in maart 2014 om ook daar weer twee succesvolle muzikale avonden van te gaan maken.