Jeugdteam Windesheim geplaatst voor NK!

Op 14 april 2018 stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor de majorettes van Windesheim. Na een lange, maar gezellige dag in Nunspeet keerden zij met prima resultaten weer huiswaarts.

 

De dag begint met het onderdeel Twirling 1 baton. Preteen Yasmina werd met haar nieuwe routine 4e met 63.2 punten. Melissa ging voor het eerst de vloer op met dit onderdeel en werd 2e met 63.8 punten. Tot slot was het de beurt aan Elianne. Zij werd in een zware categorie 11e met 72.5 punten.

 

Onze enige 2 batonner is Elianne. Ze behaalde een 3e plaats met 67.2 punten.

 

Bij het onderdeel Dance Twirl was er een 5e plaats voor Yasmina met 66.1 punten. Melissa werd 13e in een grote categorie met 64.1 punten. Elianne behaalde een keurige 6e plaats met 74.1 punten in de senior intermediate.

 

Ook de duo's namen deel deze dag. Britt en Anissa werden 2e met 60.6, waar Ellemae en Milou er met het goud vandoor gingen met 63.5 punten. Yasmina en Nina hadden geen tegenstanders en werden dus automatisch 1e en scoorden 60.3 punten.

 

Klap op de vuurpijl was het optreden van ons jeugdteam. Ze hadden zichzelf een doel gesteld voor dit seizoen: ze willen dolgraag deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Bij de prijsuitreiking bleek niet alleen dat ze hun tegenstanders ruimschoots achter zich hadden gelaten, maar dat ook de benodigde plaatsingsscore al op de eerste wedstrijd behaald was! Goud met 66,2 punten: geplaatst voor de NK in december!

 

De coaches zijn zeer trots op het harde werken van de dames en de beloning in de vorm van plaatsing. Nu kunnen we de rest van het seizoen hard doortrainen om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. We hebben er nu al zin in en het seizoen is nog maar net begonnen: op naar nog meer plaatsingen!